Македонски (Macedonian)

Платени реклами

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер
Има 7 гости присутни
Добредојдовте во БЕРОВО

Резервација за капацитетите во Берово

Апартман "Маја" Куќа "Бранко Куќа Поли
Куќа Таки Соби “Life BS“ Ристово Меанче 2 Малешевска куќа
Негревска Куќа Апартмани Сандра
Куќа Аника Апартман Каја Куќа Илинден Ани Апартмани Леона Лука

Во источниот дел на Република Македонија, на надморска височина од 670 до 1050 метри се наоѓа Малешевската котлина.
Онаму каде што реката Брегалница навлегува во Малешевската висорамнина веднаш после клисурата од двете страни на реката е распространет градот Берово. Вкупната површина на Општина Берово изнесува 595м2.Со оглед на надморската височина од 800 м и затвореноста на котлината од влијанијата на морските струења владее умерено континентална клима која на некои места се модифицира и преминува во планинско-континентална, а се карактеризира со свежи зими и пријатни лета. Берово е град со највисока концентрација на кислород во воздухот на Балканот. Средната годишна температура во градот е 11.1? Ц. Релјефот е претежно ридско-планински, а рамнински терени има околу речното корито на реката Брегалница и нејзините притоки.
Во Општина Берово живеат 13.941 жители од кои 96% се Македонци, 3% се Роми и 1% останатии.

Последно освежено на Четврток, 26 Февруари 2015 15:17
 
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.